NHG laajensi toimintaansa Ruotsiin

10.06.2009

Nordic Healthcare Group (NHG) on perustanut tytäryrityksen Ruotsiin. Yrityksen nimi on NHG Sweden Ab ja se sijaitsee Tukholmassa. Yrityksen toimitusjohtajaksi on valittu Fredrik Eklund.

Ruotsin terveydenhuoltojärjestelmä kamppailee samankaltaisten haasteiden kanssa kun Suomenkin järjestelmä. Erot palvelurakenteessa vaikuttavat kuitenkin jossain määrin hankkeiden luonteeseen. Suomella on opittavaaRuotsista, mutta myös päinvastoin.

”Toiminta on käynnistynyt yli odotusten markkinatilanteesta huolimatta”, kertoo tuore toimitusjohtaja Fredrik Eklund. ”Esimerkkejä uusista asiakkaista ovat Tukholman, Skånen ja Västerbotten:in maakäräjät sekä edistynyt Nackan kunta. Kuten Suomessa, asiakkaat löytyvät pääasiallisesti julkisen sektorin erikoissairaanhoidosta, perusterveyden- ja sosiaalihuollosta. Markkinat ovat suuret ja vaikka määrällisesti kilpailijoita on enemmän, on kysyntää toimialakeskittyneelle toimijalle.”

NHG on kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja on tällä hetkellä Suomen johtava terveydenhuollon ja sosiaalitoimen palvelutuotannon analysointiin ja kehittämiseen keskittynyt yritys. NHG on tehnyt aiemminkin projekteja ulkomaille, mutta pysyvää toimistoa ei ole vielä ollut Suomen ulkopuolella.

”Toimintaa NHG:llä on aiemmin ollut etenkin Englannissa ja Ruotsissa. Nyt havaittiin hyvä hetki toiminnan pysyvämpään kansainvälistämiseen ja ensimmäinen toimisto päätettiin perustaa Ruotsiin. ”Tämä tukee tavoitettamme kasvaa tulevinakin vuosina voimakkaasti, erityisesti pohjoismaissa”, kertoo Nordic Healthcare Groupin toimitusjohtaja Vesa Kämäräinen.