NHG vie suomalaista terveydenhuollon suunnitteluosaamista Pietariin

20.01.2011

Lehdistötiedote 20.1.2011

Suomalainen Nordic Healthcare Group Oy (NHG) suunnittelee uutta sairaalaa Pietarin kaupungille ja yliopistolle. Tavoitteena on luoda toiminnan, tutkimuksen ja opetuksen sekä johtamisen ja rahoituksen näkökulmasta mallisairaala, jonka tuottamaa osaamista voidaan hyödyntää koko Venäjän terveydenhuollon uudistamisessa. Uudessa sairaalassa tulee myös yhdistymään yksityisen ja julkisen sektorin eri rahoitusmallit. Sairaalakapasiteettia on Pietarin alueella paljon, mutta osin vanhentunutta infrastuktuuria halutaan uudenaikaistaa.

NHGn suunnittelema sairaalakonsepti keskittyy palvelutarjonnan lisäksi tutkimukseen ja opetukseen. Kyseessä on niin sanottu green field -operaatio, eli koko sairaala suunnitellaan uudelle alueelle jonka ympärille tulee rakentumaan myös terveydenhuollon tutkimuksen, osaamisen ja yritystoiminnan klusteri. Toimeksiannossa NHGn kumppanina toimi Pöyry.

NHG:n toteuttama projekti on sairaala-hankkeen ensimmäinen vaihe, jossa on analysoitu ja suunniteltu, miten sairaala täydentää parhaiten alueen terveydenhuoltoa, tutkimusta ja koulutusta, millaisia palveluita se tuottaa, toiminnan keskeiset prosessit ja resurssit sekä investoinnin ja toiminnan rahoitusmalli. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa tehdyt suunnitelmat esitellään kevään aikana sekä Pietarin että koko Venäjän Federaation keskeisille päätöksentekijöille.

NHG:n projektinjohtajana toiminut Olli Tolkki toteaa: – Projekti on ollut haasteellinen, mutta samalla erittäin mielenkiintoinen ja opettava. Meidän etunamme on ollut kokenut asiantuntijatiimi ja vuosien aikana kertynyt osaaminen sairaaloiden toiminnan ja johtamisen uudistamisesta. Tässä projektissa pääsimme konkretisoimaan aiemmin kertyneen osaamisen ja kansainväliset parhaat käytännöt kokonaan uuden sairaalan malliksi.

– Toimeksiannon saaminen on osoitus NHGn korkealaatuisesta suunnitteluosaamisesta joka yhdistää strategisen tason, toimintamallit, prosessit ja tilat kokonaisvaltaiseksi konseptiksi. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että osaamistamme arvostetaan yhä enemmän myös kansainvälisesti, sanoo NHG- konsernin toimitusjohtaja Vesa Kämäräinen. – Kehittyvien maiden suuret sairaalahankkeet ovat meille hienoja mahdollisuuksia tarjota erikoisosaamistamme mutta se vaatii rinnalle huomattavasti meitä suuremman kumppanin, jatkaa Kämäräinen.

Lisätietoja:

Vesa Kämäräinen, toimitusjohtaja, Nordic Healthcare Group Oy, p.+358 50 5459025

Olli Tolkki, johtaja, Nordic Healthcare Group Oy, p.+358 400 339 195