NHG avasi hankintatuki.fi-palvelun

05.06.2011

Nordic Healthcare Group Oy (NHG) on avannut hankintatuki.fi-palvelun. Palvelu on tarkoitettu helpottamaan sosiaali- ja terveydenhuollon julkisen sektorin palveluhankintojen tekemistä. Tietopalveluun on kerätty kaikki oleellinen tieto perusterveydenhuoltopalveluiden, vanhusten asumispalveluiden ja kotihoidon kilpailutuksista vuodesta 2007 eteenpäin.

Web -pohjainen palvelu mahdollistaa kilpailutusten laadukkaamman valmistelun ja vähentää hankinnoista vastaavien henkilöiden työtaakkaa. Palvelusta löytyvät aikaisempien kilpailutusten kilpailutusasiakirjoja, tuottajatietoja ja muuta kilpailutusta ja hankintoja hyödyntävää kustannus- ja laatutietoa jota voidaan analysoida palvelun avulla.

Suomessa kilpailutetaan vuosittain noin miljardin euron edestä sosiaali- ja terveysalan hankintoja. NHGn toimitusjohtaja Vesa Kämäräinen sanoo, että tutkimusten mukaan hankintayksiköistä yli 60 % kokee tarvitsevansa lisää informaatiota kilpailutusten toteuttamiseen.

– Erityisesti pienet ja keskisuuret kunnat ovat kaivanneet apua hankintojen ja kilpailutusten tekemiseen. Nyt avattu palvelu auttaa kuntia jakamaan tietoa aikaisempien kilpailutusten toteutuksesta sekä muodostamaan parempia tarjouspyyntöjä. Palvelu on myös oiva väline yksityisille palveluntuottajille kilpailija-analyysin tekemiseen, Kämäräinen jatkaa.

Palvelu laajenee jatkossa kattamaan myös muita hankinnan ja kilpailutuksen osa-alueita. Palvelu löytyy osoitteesta www.hankintatuki.fi

Lisätietoja:

Vesa Kämäräinen, toimitusjohtaja, +358 50 5459025

Patrick Francke, myyntipäällikkö, +358 44 520 5440

Samu Eränen, analyytikko, +358 400 412 991