VTT Ventures Oy myy omistuksensa Awanic Oy:ssä Nordic Healthcare Groupille

16.06.2011

Nordic Healthcare Group Oy (NHG) ostaa 40 % osuuden tietokantapohjaisia ratkaisuja turvallisuuden- ja laadunhallintaan kehittävästä Awanic Oy:sta. Myyjänä kaupassa ovat VTT Ventures Oy sekä henkilöomistajat.

Awanic Oy on tunnettu erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon potilasturvallisuuteen liittyvien vaaratilanteiden raportointiin keskittyneestä HaiPro-järjestelmästään, joka on levinnyt nopeasti sekä julkisen että yksityisen sektorin käyttöön. HaiPro-työkalu on käytössä yli 140:ssa sosiaali- ja terveydenhuollon yksikössä kautta maan.

NHG:n toimitusjohtaja Vesa Kämäräisen mukaan nyt toteutettu kauppa tulee vahvistamaan sekä NHG:n että Awanicin asemaa nopeasti kehittyvillä sosiaali- ja terveydenhuollon markkinoilla.

– Potilasturvallisuuden edistäminen on merkittävässä roolissa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden päivittäisessä laadunhallinnassa, ja sen merkitys korostuu tulevina vuosina entisestään. Yhdessä Awanicin kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajempia kokonaisuuksia potilasturvallisuuden ja laadunhallinnan kehittämiseksi, Vesa Kämäräinen kertoo.

– VTT:n ja sen spin-off -yhtiön, Awanic Oy:n kehittämän HaiPro-järjestelmän kaupallistuminen on ollut malliesimerkki siitä, miten tutkimuslähtöinen ohjelmisto on onnistuttu viemään kaupalliseen käyttöön nopeasti ja tehokkaasti. HaiPro – järjestelmällä on tänään jo yli 79 000 käyttäjää kautta maan. Olemme erityisen tyytyväisiä yhtiön saadessa uuden osaavan omistajan, jonka uskomme vahvistavan Awanic Oy:n asemaa yhtiön tulevalla kasvupolulla, VTT Ventures Oy:n toimitusjohtaja Antti Sinisalo sanoo.

Lisätietoja:

Vesa Kämäräinen, toimitusjohtaja, Nordic Healthcare Group Oy, +358 50 5459025

Jarkko Wallenius, toimitusjohtaja, Awanic Oy, +358 500 842 308

Antti Sinisalo, toimitusjohtaja, VTT Ventures Oy, +358 40 524 8751