NHG kasvattaa osaamistaan kuntien johtamisessa ja kehittämisessä

07.05.2014

Nordic Healthcare Group Oy (NHG) on hankkinut omistukseensa Maisema-järjestelmää ja benchmarking-palveluita tuottavan Kuntamaisema Oy:n osakekannan. Maisema on toiminnanohjausjärjestelmä kuntien, kaupunkien ja yhteistoiminta-alueiden johtamiseen.

Yrityskaupan ansiosta NHG:stä tulee entistä vahvempi tekijä kuntien järjestämisvastuulla olevien palvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Kuntamaiseman asiakkaina ovat kuntien ja kuntayhtymien sivistyspalvelut, tekniset palvelut, hallintopalvelut sekä sosiaali- ja terveyspalvelut. Sopimus vahvistaa molempien osapuolten osaamista erityisesti toiminnan ja talouden analysoinnissa ja kehittämisessä.

– Kunnat ja kuntayhtymät ovat suuren rakennemuutoksen keskellä ja kaipaavat tukea toimintojen sekä talouden suunnitteluun ja johtamiseen. Kuntamaiseman talouden mittaamiseen ja kehittämiseen liittyvät tuotteet ja palvelut yhdistettynä NHG:n osaamiseen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisessä luovat Suomeen ylivoimaisen yhdistelmän kuntien tietojohtamisen alueelle, sanoo NHG:n toimitusjohtaja Vesa Kämäräinen.

– Kaupan ansiosta Kuntamaiseman asiakkaat saavat laajan johtamisen osaamisen ja mittavat kehittämisresurssit yhdeltä strategiselta kumppanilta. NHG:n sosiaalitoimen ja terveydenhuollon kehittämisen osaaminen yhdessä Kuntamaiseman palveluiden kanssa on ainutlaatuinen yhdistelmä, joka auttaa kuntia, yhteistoiminta-alueita ja kaupunkeja suunnittelemaan strategian, rakenteet ja johtamisjärjestelmät optimaalisesti, Kuntamaiseman perustajiin kuuluva Eero Vaissi kertoo.

Kaupan myyjäosapuolina ovat yrityksen perustajiin kuuluvat Sitra, Raision kaupunki ja henkilöomistajat. Tuotekehitysyhteistyö Raision kaupungin kanssa jatkuu yritysjärjestelyn jälkeen.

Lisätietoja:

Nordic Healthcare Group ja Kuntamaisema: Vesa Kämäräinen, toimitusjohtaja,etunimi.sukunimi@nhg.fi, Hea puh. 050 545 9025

SITRA: Antti Kivelä, johtaja, etunimi.sukunimi@sitra.fi, puh. 040 4827 435

Raision kaupunki: Ari Korhonen, kaupunginjohtaja, etunimi.sukunimi@raisio.fi, puh. 044 797 1550

Nordic Healthcare Group on vuonna 2004 perustettu suomalainen terveydenhuollon ja sosiaalitoimen palvelutuotannon suunnitteluun ja kehittämiseen erikoistunut yritys. Yrityksen liiketoiminta-alueet ovat konsultointi ja benchmarking palvelut. Konserni työllistää noin 50 asiantuntijaa Helsingissä ja Tukholmassa. NHGn liikevaihto vuonna 2013 oli noin 5 miljoonaa euroa.

Kuntamaisema tarjoaa palveluratkaisuja kuntajohtamisen tietotarpeisiin. Maisema – järjestelmän avulla johdetaan kuntia, kaupunkeja ja yhteistoiminta-alueita kattaen sosiaali- ja terveyspalvelut, sivistys- ja vapaa-ajan palvelut, tekniset palvelut sekä keskushallinnon palvelut. Maisema -tiedolla uudistetaan palvelurakenteita, kohdennetaan resursseja sekä toteutetaan kuntarakenne- ja liitosselvityksiä vuosittain yli sadassa kunnassa. Kuntamaisema työllistää 10 henkilöä ja toimii Turussa. Kuntamaiseman liikevaihto vuonna 2013 oli noin 1 miljoonaa euroa. www.kuntamaisema.fi