PRESSRELEASE 15.3.2018

Finlands ledande företag specialiserat på verksamhetsutveckling inom vård- och omsorg, expanderar i Norden.

Nordic Healthcare Group (NHG) har sedan tidigare kontor i Helsingfors och Åbo, och nu har även kontor i Stockholm och Köpenhamn öppnats. I Sverige och Danmark kommer fokus ligga på framförallt lösningar för benchmarking, kvalitetsutveckling och prediktion av patientflöden./em>

Patientflöden och prediktion allt viktigare

”För våra kunder är det viktigt att vara effektiva och hålla en så hög kvalitetsnivå som möjligt där patienten är i fokus. För att lyckas med denna utmaning behövs analysverktyg för att kunna fatta rätt beslut, och för att kunna följa upp effekterna av förändringar. Vi ser att det finns ett ökat behov av benchmarking-tjänster, kvalitetsindikatorer inom primärvården och för prediktionslösningar. Våra lösningar är redo för internationell spridning”, säger NHG:s VD, Vesa Kämäräinen.

Ny kugge i växande team

Ansvarig för verksamheterna i Sverige och Danmark är Raine Vasanoja, som är baserad i Stockholm.

Raine har över 20 års erfarenhet av affärsutveckling och ledarskap i både privata och offentliga verksamheter. Under de sista tre åren har han verkat inom vård- och omsorgssektorn, senast som Marknads- och försäljningschef på Prodacapo AB.

”Vi är glada över att det är Raine Vasanoja som ansvarar för vår etablering i Skandinavien. Hans bakgrund, nätverk och rykte ute bland kunderna gör honom till en viktig kugge i vårt växande team”, säger Vesa Kämäräinen.

För mer information, kontakta:

Nordic Healthcare Group Oy

Vesa Kämäräinen                                                        
Tel. +358 50 545 9025                                               
vesa.kamarainen(at)nhg.fi                                         

NHG Sweden AB
Raine Vasanoja
Tel.+46 70 3105720
raine.vasanoja(at)nhg.se

Nordic Healthcare Group (NHG) är ett snabbt växande företag, som tillhandahåller rådgivnings- och forskningstjänster, samt lösningar för benchmarking, predikttiv analytik och styrning inom vård, omsorg och offentlig sektor. NHG sysselsätter 100 sakkunniga fördelade på kontor i Stockholm, Helsingfors, Åbo och Köpenhamn.